Начало Бокс Шестмесечна ваканция за Кубрат Пулев
0

Шестмесечна ваканция за Кубрат Пулев

Шестмесечна ваканция за Кубрат Пулев
0

Далеч от ринга следващите шест месеца ще стои най-добрият българин в професионалния бокс Кубрат Пулев. Кобрата все още усеща болка в лявата си ръка, която нарани по време на боя с Дерек Чисора за европейската титла на IBF в тежка категория.

Тогава Пулев наблегна на лявото кроше и след мача показа подутата си ръка. Лекарите са го посъветвали да не натоварва ръката поне шест месеца, за да се възстанови напълно, съобщава „7 дни спорт“.

Това е само една от причините Кобрата да не приема с вълнение, че професионалните боксьори ще имат право да се бият на аматьорския ринг в Рио. По всичко личи, че на олимпийските игри няма да има опашка от профита. От една страна, решението на АИБА беше взето твърде късно и професионалистите вече имат програми, по които се готвят за бъдещите си битки. От друга – никой от тях не е склонен да излага на риск здравето си, тъй като в техния спорт се разиграват милиони, а участието на олимпиада носи само слава, от която точно звездите на професионалния бокс нямат нужда. Има и още едно съображение, което никой няма да си признае, но то съществува. Представете си, че някой от големите асове отпадне още в пресявките. Теоретично може да се случи на всеки. Е, защо да си го приминяват тогава?

Иначе в момента Кубрат Пулев е в София и се наслаждава на хубавото време. А олимпиадата му е последна грижа.