Начало Бокс Ще има ли все пак заложени шампионски пояси в двубоите на братя Пулеви?

Ще има ли все пак заложени шампионски пояси в двубоите на братя Пулеви?

Ще има ли все пак заложени шампионски пояси в двубоите на братя Пулеви?
0

Кубрат и Тервел Пулеви излизат тази вечер на ринга в столичната зала „Арена София“ след 6-годишно отсъствие от българската сцена. Галата претърпя своите турбуленции през изминалите седмици, а един от големите въпроси остана неясен почти до самия край, а именно – ще има ли заложени шампионски пояси?

Първоначалният план бе Махмуд Чар да се боксира с „Кобрата“ за своята редовна титла на WBA при най-тежките. В последствие сириецът получи тежка травма и трябваше да се оттегли, а с това и коланът остана на кръста му, макар да не го е бранил от 2017 г. насам.

Ихор Шевадзуцкий в крайна сметка замести Чар с двуседмично предизвестие, а на кантара снощи бе видно, че украинецът съвсем не е в цветуща физическа форма. Той спря везната на 130 кг., а в миналото почти винаги е поддържал нива между 115-120 кг.

От Световната боксова асоциация все пак се съгласиха да сложат вакантната си интернационална титла в тежка категория на главната среща.

В ранкинга на WBA Кубрат е под №10 и при успех в тази среща почти със сигурност ще изпревари Дионтей Уайлдър и ще се нареди зад интерконтиненталния шампион – Агит Кабайел.

Тервел Пулев обаче няма да има подобна възможност, въпреки първоначалните заявки, че двамата с Роли Ламбер ще мерят сили за интернационалната титла на WBA в полутежка категория. В последния момент стана ясно, че мачът им ще бъде в 8 рунда и ще бъде основно за статистика.

Боксовата гала ще включва общо 8 срещи, а началото им е насрочено за 19:00 часа.