Начало Бокс Шийлдс и Маршал ще оглавят уникална бойна карта

Шийлдс и Маршал ще оглавят уникална бойна карта

Шийлдс и Маршал ще оглавят уникална бойна карта
0

Настоящата 2022г. се очертава като най-успешната година за женския бокс. Първо Аманда Серано и Кейти Тейлър се превърнаха в първите боксьорки оглавили главно събитие в Медисън Скуер Гардън, а сега предстои да видим първата по рода си боксова вечер, включваща само женски двубои. Главното събитие ще е мач за безспорен шампионски статут между Клариса Шийлдс и Савана Маршал. Мястото ще бъде Лондон, а датата 10-и септември.

Историята на мача се гради около единствената загуба на Клариса Шилдс в аматьорската и професионалната ѝ кариера. Тя идва на Световните боксови серии през 2012г. от юмруците именно на Савана Маршал.

Клариса Шийлдс държи поясите на WBC, IBF, WBA в средна категория и единственият колан, който липсва в колекцията ѝ е този на Маршал, която е шампионка на WBO. Шийлдс също така се самообяви за GWOAT – Най-великата жена за всички времена. Предстои да разберем дали Маршал ще оспори това твърдение за втори път след като вече веднъж поднесе разочарованието на старата си съперница. Тя има страховит актив от 12 победи, 10 от които са с нокаут, което комбинирано със скромната ѝ визия, ѝ донесе прякора „Тихия убиец“. Шийлдс от своя страна също има 12 победи, но само 2 от тях са завършили преди финалния гонг. Шийлдс също така е златна медалистка от две Олимпийски игри – Лондон и Рио де Женейро.

В още един двубой от вечерта ще бъдат заложени повече от една титла. Номинираната в годишните награди на ESPN за най-добър боксьор – Микаела Майер ще защитава поясите на IBF и WBO в категория супер перо срещу Алисия Баумгарднър, която е шампионка на WBC. Maйер е с безупречен актив от 17 победи, а съперницата ѝ има 12 победи и една загуба.

тагове: