Начало Бокс Официално обявиха датата на мегасблъсъка Бен – Юбенк-младши

Официално обявиха датата на мегасблъсъка Бен – Юбенк-младши

Официално обявиха датата на мегасблъсъка Бен – Юбенк-младши
0

Вече е потвърдено: Крис Юбенк-младши и Конър Бен ще се срещнат през октомври. От DAZN официално обявиха датата, а тя е очакваната 8-ми октомври. Колосалното събитие ще се проведе в „O2 Арена“ в Лондон, а битката бе наречена „Родени съперници“.

Битката идва точно 30-сет години, след като бащите на двамата боксьори премериха сили в Манчестър на стадион „Олд Трафорд“. Става дума за две от най-емблематичните имена на световния бокс и британския спорт. Мачът ще се бъде нещо като трилогия на двете легендарни фамилии, като в третия двубой за първи път ще видим един срещу друг новото поколение.

Крис Юбенк и Найджъл Бен имат едно от най-интригуващите съперничества в бума на британския бокс в началото на 90-те. Двете им срещи са съответно през 1990 г. и 1993 г. В първата Юбенк-старши побеждава в 9-ия рунд, а три години по-късно освен реванш, срещата бе и за титлите на WBC и WBO в суперсредна категория. Деулът завърши наравно и двойката никога повече не се би помежду си.

„Израснах, гледайки техните легендарни битки и винаги исках да подражавам на тях и да намеря своя собствен враг… Може ли това сега да е Конър Бен? Ще разберем“, каза Юбенк-младши.

„Той е извървял същия път като мен. Позната ми е неговата борба. Да живее в сянката на една легенда и да се опитва да излезе от тази сянка и да създаде собствено име. Ако успее да ме победи, името му ще бъде наложено и никога повече няма да бъде в сянката на баща си“, коментира още бившият световен шампион на IBF в супер средна категория и носител на временната титла в средна категория на WBA.

„Това е битка, която ще разпали въображението на британската публика, това е, за което съм щастлив. От гледна точка на очакване, наследство и шум, това е най-голямата битка в моята кариера.“

Юбенк-младши (32-2, 23 КО) се отправя към своя хитов двубой срещу Бен (21-0, 14 КО), който от своя страна излиза след впечатляваща победа по точки над Лиам Уилямс в „Motorpoint Arena Cardiff“, в която показа своята класа, пращайки уелсеца четири пъти в нокдаун.