Начало Бокс Хосе Рамирес ще защитава титлата си на 10-ти февруари

Хосе Рамирес ще защитава титлата си на 10-ти февруари

Хосе Рамирес ще защитава титлата си на 10-ти февруари
0

Хосе Рамирес избра дата и съперник да защита на титлата си от Световния боксов съвет (WBC). Шампионът в супер леката категория ще се изправи срещу Хосе Запеда на 10-ти февруари в „Сейв Март Арена“ във Фресно, Калифорния.

Изборът на американският боксьор бе определен като малко странен, защото неговият опонент е извън топ 15 на Световните боксови серии. Въпреки това 29-годишният Запеда има нелоша визитка и само едно поражение – 30-1, 25 KО. Той е в серия от 8 поредни успеха, като последната му загуба датира от 2015-та година, когато отстъпи пред Тери Фланеган за пояса на Световната боксова организация (WBO).  Най-горното му класиране е номер 4 в ранглистата именно на WBO и по този показател се явява вторият по-сериозен противник в 9-годишната кариера на Рамирес при професионалистите.

Рамирес продължава да е непобеден и с рекорд 23-0, 16 КО, но към него има много упреци, че противниците му са твърде слаби. Той придоби пояса на 19-ти март тази година в сблъсък срещу Амир Имам със съдийско решение.

„Чувствам се благословен да мога да защитавам титлата си за втори път у дома срещу голям опонент“, каза Рамирес пред ESPN.

Очакваше се американецът да се изправи за титлата срещу Реджис Прогрейс или Джош Тейлър.