Начало ММА Рейес отново предизвика „Лъвското сърце“, Смит се дърпа

Рейес отново предизвика „Лъвското сърце“, Смит се дърпа

Рейес отново предизвика „Лъвското сърце“, Смит се дърпа
0

Две нови лица влязоха в лека тежката категория на UFC през 2018 г. и въпросът е дали скоро ще ги видим един срещу друг. Антъни „Лъвското сърце“ Смит, който е под номер 2 в ранглистата, отново бе предизвикан от седмия Доминик Рейес чрез Туитър.

Имаше вариант сблъсък между двамата да се проведе по време на UFC233 през януари 2019-та, но Смит има известни проблеми с ръката и му бе забранено да се бие. Рейес не спира да му напомня, че държи тази битка да се състои и е готов да се изправи срещу своя американски съгражданин веднага щом е готов. Тормозът на Рейес в Туитър не стихва и дори бе помолен от Смит да забави малко темпото.

„Лъвското сърце“ не изгаря от желание да се изправи срещу Рейес, а се надява на мач за титлата срещу Джон Джоунс или Александър Гуфстасон.

Смит набра инерция откакто смени категория, като остава непобеден и вече е с актив от 3 поредни победи. Той нокаутира Рашад Еванс и Маурисио Руа в 1-и рунд, и задуши Волкан Йоздемир в 3-ия. Изкачването му до втората позиция е и заявка именно за световната титла и той изчаква изходът от двубоя Джоунс-Гуфстасон.

Рейес също е без поражение досега, като рекордът му е 4-0 и общо 10-0 в ММА. Той има и шест нокаута. Последният му мач беше през месец октомври, когато победи с единодушно решение Сейнт Прю в UFC 229.