Начало Бокс Усик бави решението за тежката категория

Усик бави решението за тежката категория

Усик бави решението за тежката категория
0

Абсобютният шампион в полутежка категория Олександър Усик защити четирите пояса (WBA, WBO, WBC, IBF) и титлата на списание „The Ring” на британска земя – там, където през 2012-та година спечели и олимпийската титла в тежката категория.

 

Веднага след успеха с нокаут срещу британеца Тони Белю (30-3-1) в Манчестър, абсолютният шампион трябваше да разкрие бъдещите си планове. От доста време се говори, че украинецът ще се пробва в тежката категория при професионалистите, като мечтата му била да излезе на ринга срещу друг британец – Антъни Джошуа.

 

„Това беше най-тежката година в моя живот. Сега искам да си почина заедно със семейството и детето ми. Да оправя здравето си и тогава ще мисля”, заяви Усик на въпрос дали ще смени категория.

 

Запитан и какво ще промени, ако смени категорията, Усик прояви чувство за хумор: „Ще ям повече паста”.

 

Веднага след това в доста по-сериозен тон той призна, че качването в тежката категория е една от целите му. „Разбира се, че човек трябва да си поставя цели. Просто, ако не с движим, умираме на едно място. Трябва да преследваме целите си”, каза абсолютният шампион в полутежка категория.

 

Успехът на Усик бе 16-ти от 16 мача при професионалистите. Двубоят в Манчестър пък бе последен за 35-годишният Тони Белю, който се завърна в категорията след двугодишно отсъствие, но обяви, че повече няма да се боксира.

 

Мениджърът на Усик – Александър Красюк, от своя страна заяви, че заедно с Еди Хърн ще работят за смяната на категорията на шампиона. „Това ще бъде един различен дух в тежката категория”, според Красюк. А Еди Хърн заяви кратко: „Усик е един велик боксьор!”