Начало Бокс IBF и WBC с нови правила за хонорарите и теглото

IBF и WBC с нови правила за хонорарите и теглото

IBF и WBC с нови правила за хонорарите и теглото
0

Две от четирите основни боксови организации в света – IBF (Международна боксова федерация) и WBC (Световен боксов съвет), въведоха нови правила, които касаят разпределението на хонорарите в мачовете за титли и безопасността при качването и най-вече смъкването на килограми.

Промените на IBF:

От Международната боксова федерация обявиха, че от тази година хонорарите от двубоите за титли ще се разпределят различно. Става въпрос за такива мачове, в които двете страни не са успели да постигнат уговорка в дадения им срок и мачът е даден на „търг“, в който може да се включат други промоутъри.

Така вече, когато трета страна разпределя парите, шампионът ще получава 65% парите отредени за боксьорите, а претендентът ще прибира останалите 35%. Досега носителя на титлата получаваше 75%, а противникът му едва 25%.

IBF си запазва правото да променя процентите за боксьорите, но само когато изрично е поискано от едната страна и искането бъде гласувано успешно от борда на директорите.

В мачовете за овакантените титли, двамата атлети ще получават 50% от общите доходи и ако действащ шампион прави защита срещу противник, който не е в топ 3 в ранглистата на IBF, то носителят на титлата ще има право да иска 85% от доходите.

Промените на WBC:

Промените, които въвеждат от Световния боксов съвет, се отнасят за безопасността на бойците, които трябва да влязат в определени килограми, за да могат да участват в мача.

Новата инициатива ще задължава да има официално претегляне 30, 14 и 7 дни преди датата на събитието. Това се прави с цел да се следи процеса по сваляне или качване на килограми и намаляване опасността от рязко отслабване.

На боксьорите няма да им е позволено да тежат с повече от 10% от съгласуваното за мача тегло месец преди двубоя, с повече от 5% от съгласуваното тегло две седмици преди двубоя и с повече от 3% от съгласуваното тегло седмица преди събитието.

Промоутърите също така се задължават да съгласуват с местните атлетически комисии и представители на WBC дали в деня на събитието има осигурен кантар, на който боецът да бъде премерен. Новото правило гласи, че теглото на боксьора не трябва да надвишава 10% от съгласуваното тегло след официалния кантар (Пр: ако съгласуваното тегло е 50 кг и в деня на официалния кантар боксьорът е тежал 50 кг, то на следващия ден той не може да тежи повече от 55 кг).

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.