Начало Бокс Силва ще изкара най-добрата си заплата срещу Джейк Пол

Силва ще изкара най-добрата си заплата срещу Джейк Пол

Силва ще изкара най-добрата си заплата срещу Джейк Пол
0

Каквото и да говорим за братята Джейк и Логан Пол, едно е сигурно – те изкарват пари. И не се притесняват да дават добри пари на съперниците си. Така например, Джейк Пол е убеден, че Андерсън Силва ще изкара най-голямата си заплата досега в мача помежду им.

Въпросът за недостатъчното заплащане на много състезатели в UFC не е новост. Един от хората, които най-явно протестират против политиките на организацията, относно парите за бойци, е именно Проблемного дете Джейк Пол. Той непрестанно напада Дейна Уайт, като го обвинява, че дава пари за всичко останало, но не и за заплати на състезателите си.

Джейк Пол подари на Тайрън Удли „Ролекс“ за 10 000$ преди двубоя им.

Няма да гадаем дали Пол дава добри пари на съперниците си от добро сърце или просто за да налива вода в мелницата си срещу UFC, но е факт, че Бен Аскрен и Тайрън Удли направиха чековете на живота си в битките си срещу ютубъра.

Сега Пол смята, че Силва ще повтори техния успех.

Мисля, че това може да е най-голямата заплата в кариерата му.“ каза Пол. „Просто, защото това е първата ми голяма битка. Колкото и лудо да звучи, всички останали битки са по-скоро средняшки, но тази ще е голяма, с друго известно име, което носи със себе си много бизнес на масата.

Тайрън Удли не продаде почти никакви PPV. Бен Аскрен не продаде никакви PPV. Нейт Робинсън никога не се беше бил и стадионът беше празен. Така че това е първият път, в който се бия с някого, който ще донесе равен брой продажби на моите.“

Думите на Пол могат да се вземат съвсем на сериозно, след като Тайрън Удли прибра за втория мач, в който беше брутално нокаутиран, сумата от 2 млн. $. Това е близо четири пъти повече, отколкото най-високите заплати, които Удли взе за защитите на титлата си в UFC – 500 000 $.

Случаят с Аскрен е подобен. Той изкара най-много пари срещу Роби Уоулър – 338 000 $. Но това включва огромния бонус за победа. Например в мача с Хорхе Масвидал, където Аскрен претърпя най-лошия нокаут в живота си, той получи 250 000 $. За справка, в мача си срещу Джейк Пол, той прибра 500 000$.

Андерсън Силва от своя страна е инкасирал рекордна сума в реванша си срещу Крис Уайдман, когато счупи крака си и загуби с ТКО. Паяка получи 600 000$ за да влезе в октагона.

Когато вземем предвид казаното и извършеното досега от Джейк Пол, ако Удли със своите слаби PPV продажби е прибрал 2 млн. $, Силва би трябвало да прибере поне двойно, което ще е близо седем пъти повече от най-дебелия чек на Паяка в UFC.