Начало Бокс Борислав Георгиев: Целта пред Светлана е златото от Париж
0

Борислав Георгиев: Целта пред Светлана е златото от Париж

Борислав Георгиев: Целта пред Светлана е златото от Париж
0

Личният треньор на Светлана Каменова – Борислав Георгиев посочи златото от Игрите в Париж 2024 като основна и най-важна цел пред нея. 31-годишната националка спечели Купа „Странджа“ през миналата седмица, като обяви, че окончателно се е завърнала на голямата сцена. Каменова е първата българка с медал от Световно първенство, печелейки бронз през 2012 година.

Много съм доволен от цялото трудолюбие, което тя показа през последните 5 месеца. Беше изключително стриктна, професионалист и спазваше всички задания, които ѝ бях дал. Много съм доволен от всичко, което направи на „Странджа“. Радостен съм, че се пречупи и повярва в себе си“, казва Георгиев.

снимки БФ Бокс

Той допълва, че изрично е дал указания на Каменова да атакува съперничките си в третия рунд, въпреки че води в резултата. „Работихме много да хващаме и да връщаме удари. Справи се фантастично, но има много дълъг път, който трябва да извърви, за да станем безупречни и да стигнем върховете, за които мечтаем. Има грешки, върху които трябва да работим. Има още какво да покажем“, категоричен е специалистът.

Относно Световното първенство в Истанбул за жени през май, той споделя: „Не тръгваме с голямата кошница, защото основната ни цел са Олимпийските игри в Париж. Трябва да изчистим още удара, динамиката с крака липсва още. Но Светлана е изключителен професионалист, има го бокса в нея“.

Ако Георгиев изведе Каменова до титлата в Париж след две години и половина, той ще пренапише историята. До момента няма личен треньор с двама олимпийски шампиони в българския бокс. Специалистът изведе до златото в Токио Стойка Кръстева.

LAP.BG