Начало Бокс България праща шестима боксьори на турнир във Войводина

България праща шестима боксьори на турнир във Войводина

България праща шестима боксьори на турнир във Войводина
0

С шестима боксьори България ще участва тази година в международния турнир по бокс за младежи – „Златната ръкавица“. Надпреварата, която се провежда във Войводина, Сърбия, е от 31 август до 5 септември. Това е 39-ото издание на традиционното състезание.

Отборът ни ще бъде воден от Борислав Бояджиев и Пейчо Багдатов. Специалистите ще разчитат на Даниел Кирилов (57 кг), Радослав Росенов (60 кг), Красимир Джуров (63.5 кг), Румен Руменов (67 кг), Уилиам Чолов (75 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).

„Турнирът е част от подготовката ни за предстоящото Европейско първенство, което е след месец и половина. – коментира Борислав Бояджиев. – Вече повече от две седмици водим тренировъчен процес, като съм много доволен от работата и формата, която са поддържали през почивните дни. Личи едно по-професионално отношение, като доказателство за това е, че нямаме никакви проблеми с излишни килограми. Спазвали са режим момчетата, което е добре.“

Европейското първенство за младежи и девойки ще се проведе в Будва, Черна гора, на 13-ти и 14-ти октомври.

„Очаквам да се проведе много силен турнир, защото по традицията във Войводина нивото е високо. Обикновено присъстват боксьори от азиатските държави, от Източна Европа, така че трябва да бъде добра отправна точка за нашите момчета“, каза още Бояджиев.