Начало Бокс Борислав Бояджиев с оценка за представянето на Световното
0

Борислав Бояджиев с оценка за представянето на Световното

Борислав Бояджиев с оценка за представянето на Световното
0

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи – Борислав Бояджиев определи като много мъжко представянето на Уилиам Чолов на Световното първенство за младежи е девойки в Киелце, Полша. Специалистът сподели за Boec.bg, че е доволен от цялостното поведение на родните таланти, които спечелиха два бронзови медала от турнира. Чолов грабна отличието при 75-килограмовите, след като се би със счупена лява ръка на 1/4-финала с индиеца Маниш, а Радослав Росенов (60 кг) зае трето място след поражение от играещия много силно японец Цуцуми. За него Бояджиев заяви, че е откритието на турнира.

И Росенов с бронз от Световното

„Като цяло съм доволен от момчетата, защото всеки се бори до край и нито един не загуби от случайни боксьори. Ясен (Радев) загуби от индиеца, в мач, в който можеше да присъдят победата и за нашето момче. Радо (Росенов) пък е най-добре представилият се европеец в категорията, защото нито един друг от континента не спечели медал при 60-килограмовите. Японецът, който го победи, за мен е най-добрият боксьор на турнира. Краси Джуров също падна в равен мач от финалиста при 64-килограмовите. Така че – дотук просто няма какво да кажем. Въпрос и на късмет. Като говорим за липса на такъв – видяхте какво стана с Уилиам Чолов. Само едно уточнение – ръката му вече бе счупена на мача с индиеца. Установихме, че има проблем преди това, така че той показа наистина голямо мъжество, печелейки на 1/4-финалите с една ръка. Сега, дали щеше да спечели световната титла, ако не бе станало това, не искам да казвам, но е факт, че в последните два месеца той би и украинеца и руснака, които ще играят за златото. Жоро Стоев – дебютант, загуби от индиеца, който спечели бронз. А Златин (Илчев) още в началото се падна с европейския шампион. При това положение, аз няма как да кажа, че съм недоволен“, анализира представянето на нашите Борислав Бояджиев.

Българският тим приключи на седмо място по отношение броя спечелени отличия на Световното първенство. Част от младежите ще продължат под ръководството на Бояджиев и за европейския шампионат през есента. Други пък ще бъдат прехвърлени при мъжете, където да се превърнат в по-сериозна конкуренция на тима, воден от Жоел Арате. Националите ни, заедно с Ана-Мария Дялова (57 кг) и нейната треньорка Светлана Каменова, ще се приберат в България в събота вечерта, като ще се придвижат с автомобили от Полша. Така те ще си спестят прекачванията по летищата и всички съпътстващи противоепидемични мерки, които са свързани с полетите от чужбина.