Начало Бокс Олимпийски шампион поздрави младежите
0

Олимпийски шампион поздрави младежите

Олимпийски шампион поздрави младежите
0

Българският национал Хавиер Ибаниес посети родните таланти, които взеха участие на Световното първенство за младежи и девойки в Киелце. Кубинецът замина за Полша в ролята си на посланик на АИБА на шампионата на планетата при подрастващите. Той получи тази чест като световен шампион от 2014-а в София, като в същата година стигна и до Олимпийското злато при младежите. Ибаниес поздрави младите ни надежди за представянето им, като заедно сплотиха допълнително колектива и си направиха обща снимка за спомен.

Българският национал Хавиер Ибаниес изнесе реч преди старта на финалните битки при девойките от Световното първенство в Киелце

Хавиер присъства на претеглянето преди финалните битки при девойките. Той бе поканен да говори пред медиите в Киелце и да мотивира участничките за решителните срещи за златните медали. Световното първенство навлиза в заключителната си фаза. Тази вечер ще се проведат мачовете за титлите в отделните категории при девойките. В петък пък ще бъдат двубоите за шампионските звания при младежите.

България излъчи двама медалисти на турнира – с бронз се окичиха Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг). Представянето на нашите бе определено като много добро и от президента на БФ Бокс Красимир Инински. Родният тим ще отпътува от Полша след края на Световното първенство на 23 април, като се очаква да се завърне в България в събота вечер.

Красимир Инински: Малшанс лиши Чолов от златото!