Начало Бокс Социалните мрежи съсипват Тайсън Фюри, според Рики Хатън

Социалните мрежи съсипват Тайсън Фюри, според Рики Хатън

Социалните мрежи съсипват Тайсън Фюри, според Рики Хатън
0

Тайсън Фюри изглежда прекарва все повече време пред екрана на телефона си, отколкото на ринга, и това притеснява бившият световен шампион Рики Хатън.

Знам, че Тайсън иска да се бие с „Ей Джей“, знам, че иска да се бие и с Усик – убеден съм в това. Но понякога не знам дали светът на социалните мрежи, в който живеем, се използва правилно, за да се организират тези големи мачове“, каза Хатън пред Daily Mail.

„Циганския крал“ отправя постоянни закани, обиди и дори условия към потенциалните си противници през своите профили в Instagram и Twitter, но прекалено често думите му там следват от провал на официалните преговори между отделните екипи. Такъв бе случаят с Олександър Усик, когато в поредни изяви Фюри променяше условията по договора им, чрез „истории“ в интернет, а не на масата за преговори.

В същото време Антъни Джошуа намали драстично публичните си изяви, макар преди няколко години да имаше постоянно присъствие в социалните мрежи. Дионтей Уайлдър прави същото и редките случаи, в които ги виждаме, те са в залата и тренират без да говорят много за опонентите си.

Факт е обаче, че се наблюдава сериозен отлив на фенове от бокса за сметка на смесените бойни изкуства, където аудиторията расте главоломно с оглед все по-зрелищните галавечери с участието на най-добрите атлети.