Начало Бокс Легенда: Последен шанс за Уайлдър, Усик е като бананова кора
0

Легенда: Последен шанс за Уайлдър, Усик е като бананова кора

Легенда: Последен шанс за Уайлдър, Усик е като бананова кора
0

Бившият световен шампион в лека-полусредна категория и легенда на британския бокс Рики Хатън направи експертната си прогноза за битките, които вълнуват целия свят през това лято. Той анализира какво ни очаква в сблъсъците на Тайсън Фюри (30-0-1) с Дионтей Уайлдър (42-1-1), както и на Антъни Джошуа (24-1) и Александър Усик (18-0).

„Наемният убиец”, както бе известен на професионалния ринг Хатън, смята, че Фюри може да подцени „Бронзовия бомбардировач”, което да му коства титлата на WBC.

Всеки се пита именно това – ще подцени ли Тайсън този мач. Особено на фона на лесния успех, който постигна във втория им двубой. Фюри обаче трябва да е наясно, че този Уайлдър ще бъде много по-опасен. Знам, че Дионтей се чувства засрамен от представянето си и ще бъде решен да заличи онзи спомен. Той е наясно, че това е последният му шанс, ако иска да се върне в голямата игра. Или печели, или приключва, това е”, категоричен е Хатън.

Треньорът на Уайлдър: Ще бъде неприятна вечер за Фюри

Бившият шампион коментира и промяната на Уайлдър, вземайки Малик Скот за свой треньор. „Нека да сме наясно – Дионтей има убийствена мощ в ръцете си. Гледат тренировките му с Малик. Струва ми се, че успява да прикрие малко по-добре тежките удари, изгладил е част от движенията си. Изглежда по-прибран, по-контролиран и мисли повече върху действията си. Ако Тайсън не е готов за битка, ще страда”.

Хатън определи срещата на Джошуа с Усик като много коварна. „Трябва да сме наясно с едно – ако Анди Руис може да шокира Джошуа, то Усик със сигурност е способен да повтори това. Украинецът е много техничен и способен боксьор. За мен той е като бананова кора, на която съвсем спокойно може да се подхлъзнеш. Очаквам тази битка да е много по-равностойна и непредвидима, отколкото Фюри – Уайлдър. Гледах някои записи на Усик в последните месеци и той видимо е вдигнал теглото и е повишил силата. Което, в комбинация с боксовите му умения, го прави изключително опасен”, каза още Рики.