Начало Бокс Треньорът на Уайлдър: Ще бъде неприятна вечер за Фюри

Треньорът на Уайлдър: Ще бъде неприятна вечер за Фюри

Треньорът на Уайлдър: Ще бъде неприятна вечер за Фюри
0

Настоящият главен треньор на Дионтей УайлдърМалик Скот е на мнение, че неговият боксьор ще спечели третия сблъсък с действащия световен шампион на WBC – Тайсън Фюри.

„…с моя манталитет и моя опит, и моя боксов интелект, в съчетание с нашата химия, в съчетание с всичко, което той възприема и научава сега – ще бъде неприятна, неприятна вечер за Фюри, когато настъпи тази трета битка“, разкри Скот пред „BoxingInsider“.

Припомняме, че Уайлдър загуби световната си титла във втория сблъсък с Тайсън Фюри, провел се на 22 февруари 2020 година. Първата среща не излъчи победител и завърши при равенство.

„След загубата от Фюри, към 3 сутринта или към 4 сутринта, беше някъде там. Вече бяхме в движение и обсъждахме какво трябва да правим сега.

Той веднага беше планирал: „Брат, сега ти си моят главен треньор“. Още от първия ден знаехме, че трябва да внесем корекции и да поставим определени неща, които искаме да направим на местата им.

Това действа перфектно, защото смятам, че едно от най-важните неща между боеца и треньора не е преподаването и учението, а химията“, добави Скот.

Дионтей Уайлдър има баланс от 42 победи, 1 равенство (в първия сблъсък с Тайсън Фюри) и 1 загуба (от Фюри – във втората среща за титлата на WBC). Той е спечелил цели 41 успеха с нокаут.

Тайсън Фюри е с баланс от 30 победи и само 1 равенство на професионалната боксова сцена. Той, също както Уайлдър, не се е качвал на ринга от втория двубой между тях.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".