Начало Бокс Ортис: Руис не бил готов за сблъсък с мен, а за Фюри и Джошуа е

Ортис: Руис не бил готов за сблъсък с мен, а за Фюри и Джошуа е

Ортис: Руис не бил готов за сблъсък с мен, а за Фюри и Джошуа е
0

Луис Ортис се опитва да си уреди сблъсък с Анди Руис-младши. Двукратният претендент за световни титли в тежка категория продължава да се подготвя, но и същевременно да търси противник.

„Както винаги, аз съм в залата, подготвям се и се поддържам във форма, като се oтърся от ръждата по мен. Не мога да стоя далеч от залата и да чакам телефонът да звънне, за да ми кажат, че ще се бия. Когато това се случи, няма да ме хванат неподготвен“, заяви Ортис, цитиран от „BoxingScene“.

Анди Руис-младши, който е бивш световен шампион в тежка категория на WBA Super, WBO, IBF и IBO, се завърна победно на професионалния ринг, надделявайки с решение над Крис Ареола на боксова гала, провела се в спортния парк „Dignity Health“ в Карсън, Калифорния.

Битката (между Руис и Крис Ареола) беше много равностойна. Резултатът беше малко несправедлив, но аз отидох там, за да му кажа, че съм наред да се бия с него. Ако Анди Руис иска отново да се бие за титлата, ето ме. Ако ме победи, той има всички шансове да го направи.

Няколко пъти съм казвал че искам да се бия с него и продължавам да го повтарям. Ако сте от елита в бокса, не бива да избягвате никого. Не можете да кажете, че не сте готови да се биете с „Кинг Конг“, а след това да кажете, че сте готови да се биете с Уайлдър, Фюри или Джошуа. Нека се бием.“, завърши кубинецът.

Луис Ортис има баланс от 32 успеха и 2 поражения (и двете от Дионтей Уайлдър) в своята професионална боксова кариера. Цели 27 срещи той е спечелил с нокаут. За последно Ортис се качи на ринга на 7 ноември 2020 година, нокаутирайки Александър Флорес на гала, състояла се в Лос Анджелис.