Начало Бокс Солени глоби за пиратско излъчване на Джошуа – Пулев
0

Солени глоби за пиратско излъчване на Джошуа – Пулев

Солени глоби за пиратско излъчване на Джошуа – Пулев
0

Федерацията срещу кражба на интелектуална собственост (FACT) отправи предупреди, че ще наложи тежки санкции за нелегално излъчване на мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в социалните медии.

Според Федерацията, множество фенове са използвали мобилните си телефони, за да заснемат предплатения сблъсък и да го излъчват на живо във Facebook. По техни данни, “стотици” потребители са нарушили закона по този начин, като един дори е имал близо 100 човека, гледащи на живо от профила му.

Mark Robinson/Matchroom Boxing

“Да гледате спорт, или каквото и да е друго съдържание, като избягвате официалния доставчик, дали го излъчвате в социални медии, на личен уеб сайт или използвате каквото и да било устройство – това нелегално. Да потребявате такова съдържание е незаконно, като носи строги присъди до 5 години”, заяви Киърън Шарп, изпълнителен директор на FACT. 

Британските медии припомниха случая на Крейг Фостър, който излъчи по този начин на живо във Facebook мача между Антъни Джошуа и Владимир Кличко през 2017 г. Тогава 4000 души гледаха безплатно двубоя през профила му, за което беше глобен с 85 000 паунда.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.