Начало Бокс Спаринг партньор на Усик: Той е като призрак на ринга

Спаринг партньор на Усик: Той е като призрак на ринга

Спаринг партньор на Усик: Той е като призрак на ринга
0

Микаел Лавал, който е един от спаринг партньорите на Олександър Усик за сблъсъка с Антръни Джошуа, разкри детайли около п;одготовката на украинеца и самите спаринги, които са провели.

„От лагера на Усик се свързаха се с моя мениджър. Аз го наблюдавах доста. Този човек ще бъде проблем, това е първото нещо, което казах. Преди се шегувах, че този човек е като призрак на ринга“, разкри Лавал пред „SKY Sports“.

Самият Микаел Лавал има баланс от 13 победи от 13 срещи в професионалния бокс. Седем от тях той е спечелил преди финалния гонг. Състезава се в полутежка категория. 26-годишният боксьор е родом от Англия, но е с нигерийски произход. За последно той се качи на ринга на 10 ноември миналата година, побеждавайки Оси Жервие на гала, състояла се в Стратфорд, Великобритания. На него му предстои сблъсък срещу сънародника си Стивън Уард. Срещата ще бъде част от гала, която ще се проведе на 2 октомври на „Уембли Арена“.

Олександър Усик определено ме уважаваше в спарингите. Ние просто се боксирахме и на него му хареса. Затова ме повика отново. Проведох два лагера с него. Усик е приятен и забавен човек. Той винаги се шегува. Усик е много земен и скромен. Казах си: „Ако мога да се противопоставя на такива като него, определено мога да се противопоставя на всеки.“ Очевидно спарингите се различават от битките. Не искам да наблягам твърде много върху нашите спаринги, но в същото време научих много от него“, завърши Лавал.

Усик и Джошуа ще се изправят един срещу друг на ринга на 25 септември, в сблъсък на двама олимпийски шампиони. Срещата ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Олександър Усик е с баланс от 18 победи (13 с нокаут) и нито една загуба на професионалния ринг. Олимпийският шампион от Лондон 2012 година за последно се качи на ринга през октомври. На боксова гала, състояла се в „Уембли Арена“, Усик победи Дерек Чисора с единодушно съдийско решение.

Антъни Джошуа има баланс от 24 победи (21, от които с нокаут) и 1 загуба (от Анди Руис-младши). Световният шампион на четири боксови организации (WBA Super, WBO, IBF и IBO) за последно се качи на ринга в края на декември 2020 година когато нокаутира Кубрат Пулев. В срещата бяха заложени всички пояси, а тя се проведе в зала „Уембли Арена“.