Начало Бокс Специалист коментира ситуацията в лека категория и отписа Ломаченко
0

Специалист коментира ситуацията в лека категория и отписа Ломаченко

Специалист коментира ситуацията в лека категория и отписа Ломаченко
0

Топ треньорът Дерик Джеймс, който работи със световните шампиони Ерол Спенс и Джермел Чарло, обсъди перспективите за лека категория и младите таланти Джервонта Дейвис, Райън Гарсия, Девин Хейни и Теофимо Лопес.

Той обясни какъв е основният проблем на доскорoшния шампион в категорията Василий Ломаченко.

„Това е целият смисъл на перспективните момчета. В един момент всички те изглеждат страхотно и много обещаващи. Но след това, когато нивото на опозиция се повиши, повечето от тях отпадат. И когато започнете да обединявате коланите става интересно. Досега Дейвис се показа най-много в лека категория. И това въпреки факта, че Лопес победи Ломаченко. Лопес имаше страхотна бойна стратегия. Сигурен съм, че ще бъде готино, когато всички тези момчета започнат да се бият помежду си„, каза Джеймс.

„Знаете ли какво ме интересува най-много? Как се случи, че има четирима световни шампиони на WBC в лека категория наведнъж? Всички имат ли еднаква титла? Или как така? Помислете за това сами.

„Защо мисля, че Дейвис превъзхожда Лопес? Теофимо победи Ломаченко. Но в крайна сметка Василий и Джервонта имаха един общ противник – Хосе Педраса. Ломаченко го победи по решение, а Дейвис предсрочно. А Джервонта е най-дълго при професионалистите. Във всеки случай съм сигурен, че ще бъде много интересно, когато започват битките между върховете на дивизията“, продължи специалистът.

„Мисля, че сега трябва да организираме преди всичко битката между Лопес и Хейни. В крайна сметка единият има „франчайз“ титла на WBC, а другият има „редовна“. Това ще бъде първата битка за титлата на истинския крал на дивизията. Не се случва да има четирима царе. Трябва да е само един. Нека ги определят в битки на пълен работен ден. Би трябвало да е готино“, каза още Джеймс.

Ломаченко не знае как да продава. Той не е боец ​​от калибър PPV. Дейвис вече продава стадиони, а Ломаченко никога няма да достигне това ниво. Дейвис изпреварва в продажбата на PPV, включително и Гарсия“, завърши треньорът.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.