Начало Бокс Срещу Джошуа Нгану ще копира Усик 

Срещу Джошуа Нгану ще копира Усик 

Срещу Джошуа Нгану ще копира Усик 
0

Ерик Никсик, треньор на бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану, беше гост в подкаста WeighingIn в YouTube. Той говори за следващата битка на Нгану, която отново ще е боксова – през март в Рияд (Саудитска Арабия) срещу Антъни Джошуа (27-3, 24 KO).

Никсик каза, че този път всичко е различно, сравнение с битката с Тайсън Фюри. „За нея знаехме няколко месеца преди събитието, а битката с Джошуа приехме незабавно. Сега сме като наемници. Изпратете ни име и ние ще изпълним поръчката. Беше по-трудно да се подготвим за Фюри. В крайна сметка първо трябваше да се свикне с ринга – неговия размер и ъглите. Опитвахме се да караме Тайсън в ъглите, за да му отнемем предимството в ловкостта.

За стила на Джошуа: „Той усеща и контролира ринга перфектно. Много ще е сложно. Ще се опита да контролира центъра на ринга. Обича да се опира на удари. Той е добър в това. Може би ще работим върху противодействието на ударите му. В битката с Фюри не показахме всичко, върху което работихме. Мисля, че в тази битка ще имаме възможност да покажем малко повече.

Никсик твърди, че ще използва работата на Олександър Усик в конфронтацията с Джошуа: „Спомням си тази битка. Гледал съм много как лявата лапа на Усик атакува Ей Джей. Определено ще използваме това„, разкри част от тактиката спецът.

Ето как Усик победи Джошуа и в реванша през 2022 г.: