Начало Бокс Станимира Петрова подписа с клуба на Ивайло Маринов
0

Станимира Петрова подписа с клуба на Ивайло Маринов

Станимира Петрова подписа с клуба на Ивайло Маринов
0

Световната и европейска шампионка Станимира Петрова подписа договор с клуба на легендата Ивайло Маринов до олимпиадата в Токио през 2020 г. В момента състезателката, нейният личен треньор Петър Лесов и Маринов уточняват всичко около съвместната си дейност в близкото бъдеще във Варна.

„Изключително съм щастлива, че ще бъда част от клуба на г-н Маринов, който е боксьор №1 на България за ХХ век. Аз искам пък да стана боксьор на страната си за ХХI век. Гледала съм записи с играта му и ми харесва неговият техничен стил, както и танцът му на ринга. Искам и аз да се боксирам по този начин“, заяви за „Петел“ Станимира Петрова.

Шампионката призна, че за избора са надделяли два аргумента – харизмата на Ивайло Маринов и препоръката на Петър Лесов.

„Аз съм гледала Ивайло и съм наясно колко велик боксьор е. Отделно моят треньор г-н Лесов ми е говорил само хубави неща за него и предимно от кухнята – такива, които хората не знаят. Така че, когато се отвори възможност да подпиша договор с варненския клуб, не съм се замисляла много“, допълни Петрова.

„Това е най-щастливият ми ден през тази година. Ще осигуря заплата и стимули на Станимира. Тя ще тренира когато може и във Варна, но основно под ръковдството на моя приятел Петър Лесов. Аз мога единствено да споделям мнение с него за подготовката й. Основното е, че сме успели да привлечем най-именитата ни боксьорка и се радвам, че тя ще донесе и олимпийска титла на нашия клуб“, каза Маринов.

Станимира Петрова призна, че целта й през следващата година е да стане европейска шампионка в Полша през май и световна в Индия през ноември. На двете първенства тя ще се състезава в новата си категория – до 57 кг.

Петър Лесов разкри, че тази категория ще бъде утвърдена и за олимпийските игри в Токио след близо три години. „Ако все пак това не стане, не е проблем да кача Станимира в по-горната категория – 60 кг. Важното е в следващите три години тя да се развива в правилната посока и да сбъдне олимпийската си мечта. А когато затова ще ми помага боксовата икона и мой приятел Ивайло Маринов, има голяма вероятност нещата да се случат“, каза Лесов.