Начало Бокс Стойка Петрова закача ръкавиците на пирона

Стойка Петрова закача ръкавиците на пирона

Стойка Петрова закача ръкавиците на пирона
0

Стойка Петрова ще сложи край на своята състезателна кариера, но не спира с бокса. Една от най-добрите ни дами между въжетата ще продължи пътя си в бойните спортове, но като треньор.

Петрова спечели сребърен медал от световното първенство през ноември в Индия, а вчера бе класирана на пето място в анкетата за спортист на годината за 2018 г. съобщава Sportal.bg. Петрова е печелила два пъти шампионата на Стария континент в две различни категории и е стигала на два пъти до финал на световно първенство.

„Със смесени чувства изпращам 2018 година, тъй като съм леко разочарована за това сребро през годината. То ми е второ, а всеки се бори за върха. Най трудната битка бе преди 2018 година, тъй като лекувах травма, за да мога да се завърна. Много е тежко, когато един състезател е отсъствал дълго време, но смятам, че го направих по най-добрият начин”, каза Петрова пред БНТ.

“Имам планове за драстична смяна на категорията. Смяната ще бъде в личен план, тъй като ще се отдам повече на семейството и ще прекратя състезателната си дейност. Ще се отдам на треньорството. Това решение беше взето след края на световното първенство. Близо е 2020-а година, когато е Олимпиадата, но виждате, че тази година за бокса е много добра. Имаме шест медала при жените, европейска титла до 22-години, а аз ще бъда до състезателите, за да ги подкрепям. Най-ценният ми момент за мен е предложението за брак от моята половинка“, заяви 33-годишната Петрова.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".