Начало ММА Густафсон: Ерата на Джоунс свърши

Густафсон: Ерата на Джоунс свърши

Густафсон: Ерата на Джоунс свърши
0

Александър Густафсон (18-4) и Джон Джоунс (21-1) се изправят един срещу друг следващата събота в двубой за титлата на UFC в лека тежка категория.

Това ще бъде втори мач помежду им, като първия от 2013 г. завърши с победа за американеца. Първата им битка и до ден днешен е определяна за една от най-великите изобщо в историята на организацията и очакванията са реванша са меко казано високи.

31-годишният швед не е влизал в Октагона от лятото на миналата година, но вчера заяви пред американските медии, че тренира от доста време специално за тази битка и че взимането на реванш срещу Джоунс е по-важно от пояса в лека тежка категория.

„Титлата също е важна, но ако трябва да избирам ще избера победа над Джон. Минаха 5 години откакто се бихме – чаках дълго време за реванш и се подготвям сериозно за него.

Всяка една тренировъчна сесия, която съм имал е била специално за него. Той е най-добрият, но възнамерявам да го смажа“, сподели Густафосн.

Запитан какво мисли за дългото отсъствие на Джоунс от клетката, европеецът отговори така:

„Не смятам, че ще има някакъв ефект върху него.

Подготвям се за неговата най-добра версия. Според мен сега ще бъде по-добър от 2013-та. Именно за това мечтаех за този мач – да изляза срещу най-добрите и да участвам в най-големите мачове. Извиненията след двубоя няма да вървят, така че няма значение в каква форма сме и кой какво е правил през последните години.

Ще спечели този, който иска повече победата. Аз съм точно човекът за него. Ерата на Джон Джоунс свърши. Сега е мой ред“, завърши Густафсон.