Начало ММА Петъчни прогнози: Джоунс трябва да победи себе си и Густафсон
0

Петъчни прогнози: Джоунс трябва да победи себе си и Густафсон

Петъчни прогнози: Джоунс трябва да победи себе си и Густафсон
0

Този уикенд в двубой реванш сили ще премерят скандинавският страйкър Александър Густафсон и непрекъснато скандализиращия с изявите си извън клетката Джон Джоунс. Двамата трябваше да оглавят събитието UFC 232 в Лас Вегас, Невада, но файт-картата бе преместена в Калифорния, защото на Атлетическата комисия на Невада отказа да разреши на бившия шампион да се бие в меката на хазарта. В кръвта му бяха открити остатъчни вещества от забранени субстанции, а поредния скандал с марката Джоунс изглежда не е изненада за Густафсон, защото шведският боец обяви, че ще победи съперника си, дори и той да е на ракетно гориво. Вижте дали екипът на Boec.Bg е съгласен с Густафсон и прогнозите ни за изхода от този и останалите двубои от главната карта на UFC 232:

Чад Мендес срещу Александър Волкановски – победа за Чад Мендес със съдийско решение; коефициент ~3,00

Бившият основен претендент в категория перо се завърна към победите това лято с фамозен нокаут над Майлс Джури и изглеждаше по-д0бър от всякога, но Волкановски има само една загуба и то в зората на кариерата си. Той е непобеден в UFC и ще представлява трудност за Чад. И двамата бойци са изключително подготвени физически, но Чад ще извоюва победата след три рунда здрава битка благодарение на по-големия си опит в клетката.

Илир Латифи срещу Кори Андерсън – победа за Илир Латифи с нокаут/събмишън; коефициент ~2.25

Съотборникът на Густафсон, Илир Латифи, е от тези бойци, които представляват опасност и в стойка и в партер за опонентите си, а физическата му сила му носи прякора „Чука“. Латифи натрупа 5 победи в последните си 6 мача и изглежда все по-добър с всеки един двубой. Срещу него се изправя бившият борец с тежки ръце Кори Андерсън, който ще търси трета поредна победа в Октагона. Непостоянното му представяне в клетката поставя много въпросителни за този двубой, но Илир Латифи изглежда целеустремен към титлата и ще надделее.

Карлос Кондит срещу Майк Киеса – победа за Майк Киеса със съдийско решение; коефициент ~3.40

Кариерата на „Родения убиец“ Кондит е в залеза си, боецът е с 5 загуби в последните 6 мача, а Майкъл Киеса ще търси първа поведа в новата си по-висока категория и очакванията са неговата физическа сила и издържливост да са на много по-високо ниво. Киеса се е изправял срещу едни от най-добрите в по-ниската дивизия и определено опитът му не бледнее пред този на Кондит. И двамата бойци обичат да поемат рискове и да влизат в размени на удари, но брадичката на Кондит може би е вече „амортизирана“.

Крис Сайборг срещу Аманда Нунес – победа за Крис Сайборг със съдийско решение; коефициент ~4,30

Шампионката при 61-килограмовите Нунес стъпва смело в горната дивизия при непобедената Крис Сайборг. И двете за известни с афинитета си към размените на удари в къса дистанция и добрата им муай-тай игра, но когато са изправени срещу също толкова класен опонент дамите често са по-предпазливи и стигат до съдийски решения.

Джон Джоунс срещу Александър Густафсон – победа за Джоунс със съдийско решение; коефициент ~ 3,25

Джоунс се завръща в към професионалните ММА двубои за мач реванш с Густафсон след дълга пауза, но изглежда дългото време извън Октагона никога не е проблем за него. Освен това, „Боунс“ е признавал, че не е бил  във формата на живота си за първата битка между двамата и въпреки това е поел най-добрите удари на скандинавеца. Сега бившият шампион твърди, че се е отърсил от пороците и лошите навици в живота си и се е отдал напълно на подготовка за реванша. Ако това е така, то ние без съмнение ще видим един опасен и страховит Джоунс в клетката.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".