Начало Бокс Световен шампион по бокс: Лопез може да победи Ломаченко

Световен шампион по бокс: Лопез може да победи Ломаченко

Световен шампион по бокс: Лопез може да победи Ломаченко
0

Носителят на световната титла на Международната боксова федерация (IBF) при 57-килогрмовите Джоузеф Диаз-младши заяви, че се надява Теофимо Лопез да нокаутира Василий Ломаченко. Боксьорът каза това пред „Fight Hub TV“ и добави, че Лопез има нужният арсенал, за да победи Василий Ломаченко.

„Не харесвам Ломаченко. Мисля, че е надут и арогантен. Наистина се надявам за Теофимо Лопез. Мисля, че може да го нокаутира защото е много подвижен, силен и има добри контра-атаки. Ъглите на атаките на Ломаченко може и да затруднят Лопез, но той (Лопез) е по-едър и може да удря силно и бързо. Има нужният арсенал, за да победи Ломаченко“, категоричен бе Диаз.

Младият професионален боксьор добави, че Ломаченко не изглежда непобедим и дори е бил сериозно затрудняван в миналите си двубои. Той посочи битката с Хорхе Линарес през 2018-та като пример за това. Тогава Лома бе пратен в нокдаун в шестия рунд, но обърна хода на двубоя и записа ТКО в десетия. Според един от тримата съдии край ринга, битката е била равна до момента на техническия нокаут, а другите двама били с различни оценки – единият е дал преднина на Ломаченко, а другият на Линарес.

„Той е човек като нас. Въпрос на правилна тактика и умна игра е да го победиш. Ломаченко винаги атакува и те държи в напрежение, което води до изтощение. Бойците срещу него винаги мислят за ударите, които ще дойдат и се движат прекалено много, заради което се изморяват. Хорхе Линарес бе много спокоен и така отбеляза нокдауна срещу Ломаченко“, продължи Диаз. Вижте пълното интервю с Диаз тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".