Начало Бокс Световните боксови супер серии вън от опасност

Световните боксови супер серии вън от опасност

Световните боксови супер серии вън от опасност
0

Вторият сезон на турнира Световни боксови супер серии (WBSS) ще продължи по план, като дори вече се мислят категории и участници за следващата година. Това заяви Кале Зауерланд, който е главен организатор на състезанието.

В края на миналата година бъдещето на турнира бе поставено на карта заради забавени плащания на боксьорите, като дори световният шампион на IBF в супер лека категория – Иван Баранчик, отказа да участва на насрочения полуфинален мач за май.

Американецът Реджис Прогреис (23-0-0) също бе на път да прекрати участието си заради неизплатени хонорари и недоволство от местоположенията на събитията.

Прогреис е носител на диамантения пояс на WBC в супер лека категория и на 27 април се изправя в полуфинален сблъсък с Кирил Релих от Беларус, който е световен шампион на WBA в същата дивизия.

„Първо на първо, Прогреис никога не е имал намерение да се отказва. Да, имаше леки притеснения относно бъдещето му с нас, но след проведените разговори очи в очи всичко бе изгладено. Реджис има един от най-големите професионалисти за мениджър – Сам Катовски и с него винаги сме се разбирали.

Прогреис е истински шампион и знам, че иска да се бие с най-добрите. Що се отнася до Баранчик, бяхме уведомени, че не иска да пътува до Глазгоу на 18 май. Всички други проблеми, които имахме от финансова гледна точка са в миналото.

Той обаче е подписал договор, в който си пише, че пътуването е част от сделката. Сметнали сме, че Глазгоу е най-правилното място за това събитие и така ще остане.

Ако Баранчик откаже участие, ще има съдебни проблеми. Дори може да загуби титлата си, а ние ще трябва да намерим адекватен заместник. Но с мениджърът му Дейв МакУотър мислим еднакво и вярвам, че всичко ще се нареди.

Погледнете първия сезон – Олександър Усик имаше три гостувания и ги спечели всичките. Така правят истинските шампиони“, сподели през усмивка бившият промоутър на Кубрат Пулев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.