Отново финансови проблеми при Световните боксови супер серии | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Отново финансови проблеми при Световните боксови супер серии

Отново финансови проблеми при Световните боксови супер серии

Отново финансови проблеми при Световните боксови супер серии
0

Нова порция черни облаци са надвиснали над главите на братята Зауерланд, които организират турнира Световни боксови супер серии (WBSS).

След като преди време бившият световен шампион на IBF в супер лека категория – Иван Баранчик, отказа да участва в турнира заради неизплатен хонорар, сега същото стори шампиона на WBA – Реджис Прогрейс (24-0).

Непобеденият американец е финалист в турнира в супер лека категория и трябваше да се изправи срещу носителя на титлата на IBF – Джош Тейлър (15-0). Прогрейс и неговият промоутър Лу ДиБела са завели съдебно дело срещу WBSS и една от главните компании, която стой зад състезанието. Освен това, те са заявили, че боксьорът няма да участва на финала, а причините за решението им са неспазени обещания и неизплатени хонорари, които е трябвало да бъдат преведени в сметката на 30-годишния атлет.

Прогрейс е трябвало да получи сумата от 700 000 долара за достигането си на финал, а победителят измежду него и Тейлър щеше да грабне допълнителни $ 1 300 000.

Отговорът на организаторите на турнира не закъсня.

„Всички боксьори, които участват в Световните боксови супер серии са сключили справедливи договори касаещи тяхното участие при нас. Реджис Прогрейс също е един от тях и ние ценим сътрудничеството с него.

Внесеният иск срещу нас е напълно неоснователен и не се позовава на истински факти. Отричаме да сме нарушавали точки от договора ни.

С нетърпение очакваме предстоящия финал между Реджис Прогрейс и Джош Тейлър и сме сигурни, че той ще се превърне в истинско зрелище.

WBSS ще защити турнира срещу всякакви опити за намеса на трети страни и ако трябва ще използваме всички налични юридически сили, с които разполагаме“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.