Начало Бокс Тайсъна свалил 10 килограма, иска медал от Рио 2016
0

Тайсъна свалил 10 килограма, иска медал от Рио 2016

Тайсъна свалил 10 килограма, иска медал от Рио 2016
0

Здрава битка с личното си тегло е водил европейският шампион в категория до 52 кг Даниел Асенов. Известният като Тайсъна от Кукорево боец е трябвало да свали 10 килограма по време на двата лагера на националите ни в Англия и Италия.

„Всичко е наред. Лагерите бяха пълноценни. Само където 10 кила имах да сваля, ама се справих. Вече само 2-3 отгоре останаха, но с тях ще бъде лесно. Хубавото е, че всичко превърнах в мускул. Заякнах здраво“, призна Асенов пред „Меридиан Мач“.

Според Тайсъна фактът, че на олимпиадата в Рио ще влезе като действащ европейски шампион ще му даде допълнителна увереност.

„Нормално е да имам допълнително самочувствие. Все пак съм европейски шампион“, каза Даниел.

Той разкри и как са минали лагерите на националите в Шефилд (Анг) и Асизи (Ит).

„Наблягахме най-вече на спаринги. Бяха много ползотворни. Там бяха почти всички в категорията ми, които са взели квота за Рио и беше интересно да се разузнаваме. Вече съм разучил почти всичките си съперници. Не са ми познати само тези, които взеха квоти в последния момент от турнира на професионалистите от WBS във Венецуела, но и тях ще ги науча“, твърди Асенов.

В категорията на Тайсъна ще участват 28 боксьора, а битките започват на 13 август. Ако стигне до финал, Асенов ще се бие в деня на закриването на Игрите – 21 август.

„Надявам се и късметът да бъде с мен. В нашия спорт от голямо значение е и това какво ще кажат съдиите. Видяхме какво се случи със Спас Генов на квалификацията във Венецуела. Водеше през цялото време мача, а в края се оказа, че съдиите му отнеха победата. Силно се надявам да взема медал, все пак за това сме тръгнали всички“, завърши Тайсъна от Кукорево.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.