Начало Бокс Тази година ще е ясен претендентът на Джошуа за пояса на IBF

Тази година ще е ясен претендентът на Джошуа за пояса на IBF

Тази година ще е ясен претендентът на Джошуа за пояса на IBF
0

Кале Зауерланд, който е промоутър на хърватина Филип Хъргович, разкри, че се очаква до края на годината неговият боксьор да излезе в директен елиминационен сблъсък за определяне на първи и задължителен претендент за титлата на IBF, която е притежание на Антъни Джошуа.

„Следващата среща за Филип Хъргович ще е финална елиминация за световната титла на IBF в тежка категория и това е среща, която ще се проведе по-късно тази година“, сподели Зауерланд пред „SKY Sports“.

Припомняме, че в последния си сблъсък на ринга Филип Хъргович записа 13-та поредна победа през отминалия уикенд, нокаутирайки черногореца Марко Радонич (вече 22-1) на галавечер в Австрия.

29-годишният бронзов медалист от Игрите в Рио записа първа успешна защита на интерконтиненталната си титла на IBF,

„Това е огромна възможност за него да сбъдне мечтата си да стане световен шампион. „Животното“ идва“, завърши промоутърът.

Припомняме, че Филип Хъргович трябваше да се изправи срещу Майкъл Хънтър във финален елиминационен сблъсък на IBF в тежка категория, но тази среща вече не е осъществима, след като Хънтър се оттегли от битката.

Филип Хъргович има баланс от 13 победи, 11 от които с нокаут. „Животното“ е под номер 3 в класацията на IBF. Първи претендент за момента е Чарлз Мартин, който е следван от Олександър Усик.

Хърватският талант се намира и на 9 позиция в ранглистата на WBC в тежка категория. В тази, на авторитетния боксов сайт boxrec.com, 28-годишният боксьор е под номер 27. Хърватският талант се намира и на 9 позиция в ранглистата на WBC в тежка категория.