Начало Бокс Джоузеф Паркър може да се изправи срещу Филип Хъргович

Джоузеф Паркър може да се изправи срещу Филип Хъргович

Джоузеф Паркър може да се изправи срещу Филип Хъргович
0

Джойзеф Паркър, който е бивш световен шампион в тежка категория на WBO, е спряган за потенциален противник на Филип Хъргович в елиминационен сблъсък за определяне на първи претендент за титлата на IBF, която е притежание на Антъни Джошуа.

„Този двубой срещу Хъргович е нещо, което ние като екип ще трябва да обсъдим и да преценим какви са рисковете и ползите“, сподели Дейвид Хигинс, мениджър на Паркър пред „SKY Sports“.

Припомняме, че Филип Хъргович трябваше да се изправи срещу Майкъл Хънтър във финален елиминационен сблъсък на IBF в тежка категория, но тази среща вече не е осъществима, след като Хънтър се оттегли от битката. В момента от екипа на Филип Хъргович търсят нов противник.

„Очевидно Джоузеф е класиран доста високо в три от четирите авторитетни организации. Не е необходимо да бърза с грешната битка за някоя от тях, но ако някой иска да осъществи контакт и да направи оферта, тя винаги ще бъде обсъдена. Той (Паркър) би се изправил наистина срещу всеки и навсякъде, ако това е подходящата възможност и точното време. На масата трябва да се постави оферта, за да бъде разгледана“, завърши Хигинс.

 

28-годишният Паркър има баланс от 29 победи (21 с нокаут) и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Той се намира на 9 място при най-тежките в авторитетната ранглиста на сайта boxrec.com. Преди две седмици новозеландецът победи Дерек Чисора, записвайки втора поредна победа за 2021 година, след тази над неговия сънародник Жуниър Фа.

Филип Хъргович има баланс от 12 победи, 10 от които с нокаут. Хърватският талант се намира и на 9 позиция в ранглистата на WBC в тежка категория. В тази, на авторитетния боксов сайт boxrec.com, 28-годишният боксьор е под номер 22.