Начало Бокс Тервел изригна срещу съдийството на мача с Чисора
0

Тервел изригна срещу съдийството на мача с Чисора

Тервел изригна срещу съдийството на мача с Чисора
0

Тервел Пулев изригна срещу съдийското решение в мача на Кубрат. Бронзовият олимпийски медалист го определи като престъпно на профила си във Фейсбук. Кобрата отстъпи с 1:2 гласа на Дерек Чисора в „О2 Арена“ в Лондон.

„На 9 ти юли Кубрат изигра един силен, изпълнен с много сблъсъци, кръв и домакински фактор мач. Най-добрият български професионален боксьор в най-престижната тежка категория, 29 победи в тежка категория в света. Играл на абсолютно всички големи спортни форуми на планетата (Олимпиада, Световно п-во -бронзов медал, Европейски шампион, носител на купа Странджа и победител в редица турнири от клас- А в олимпийския бокс).  Загубил по точки, според страничните съдии, но очевадно и официално с повече нанесени чисти удари според статистиката! Пред публиката на противника си в Лондон – сърцето на европейския и световен боксов елит. В родината на бокса“, гласи част от поста на Тево.

„Той се би мъжки и се противопостави успешно на трудния Дерек Чисора в 12 рунда по 3 минути. Това е профи бокс и се гледа колко от рундовете си спечелил, а Кубрат взе по-голямата част от тях! Взе ги, като надигра Чисора, адаптира се бързо в мача и контролираше случващото се в ринга. Игра зрелищно, като не отстъпи дори за миг. Даже държеше англичанина на въжетата и в ъглите по 30 сек – минута. Като постоянно показваше, че е в играта с нелеки удари и акцентиращи, силни такива. Това е боксът!  Чисора разчиташе основно на удари в трупа и единични силни с дясната ръка в главата. Но Кубрат показа спокойствие и че е разгадал стила на британеца, и му противодействаше. Реферът оказа голяма роля за развоя на мача, защото позволяваше Чисора да използва много нечисти удари в клинча“, допълва Пулев.

„И съответно спираше играта и предупреждаваше устно Кубрат при всяко негово замахване в близкия бой или при опит да натисне британеца надолу. Също се видя, че ринговият съдия допусна в почивките да приема наставления от Тони Белю (личен приятел на Дерек Чисора). Затова при цялата ми сдържаност, си позволих да кажа в очите на въпросния съдия след последния гонг, че това съдийство е престъпно слабо. А когато Кубрат се доближи до мен и съдията, единственото, което се отрони от устата на българския боксьор беше „God sees everything!“, пише още Тервел.

„В няколко различни боксови издания видях, че голяма част от английските, немските и др. фенове на бокса са на мнение, че българинът заслужаваше победата!  И преди, и след мача, Кубрат Пулев е бързо разпознаваем дори със слънчеви очила в заведение, или на улицата от местните в Лондон. Което автоматично води до струпване на хора да поздравят българина и да се снимат с него. Не е сериозно да плюем по Кубрат и сега в този момент- „излагал България“, „говорел много“ и т.н. Той беше ощетен в О2 Арена! Единственият български боксьор в тежка категория. 29 победи в тежка в света, два пъти претендент за световен шампион! Дълго време ще чакаме втори като него. Благодаря от сърце на всички, независимо дали подкрепят или обиждат Кубрат. Респект, шампионе!“, завърши Тервел.