Начало Бокс Тервел Пулев нокаутира италианец и взе първа титла насред София

Тервел Пулев нокаутира италианец и взе първа титла насред София

Тервел Пулев нокаутира италианец и взе първа титла насред София
0

Първа титла за Тервел Пулев при професионалистите. Бронзовият ни медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. вече е носител на пояса на Европейския съюз по бокс в полутежка категория.

Тервел Пулев триумфира с титлата, след като нокаутира италианеца Леонардо Бруцезе още във втория рунд пред близо 10 000 зрители в „Арена Армеец“. Това е негова трета поредна победа с нокаут и 12-та поредна при професионалистите.

Бронзовият ни медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. започна срещата много агресивно и изпрати Бруцезе на земята цели два пъти още в първия рунд. Италианският боксьор показа зъби и продължи все пак срещата. В началото на втория рунд обаче Тервел го нокаутира с остра атака от три поредни удара, след която Бруцезе повече не се изправи и реферът прекрати срещата.

Това е първа загуба за Леонардо Бруцезе (19-5) преди последния съдийски гонг.

 

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".