Начало Бокс Тинко Банабаков отпадна от „Странджа“
0

Тинко Банабаков отпадна от „Странджа“

Тинко Банабаков отпадна от „Странджа“
0

Тинко Банабаков отпадна още в първия си двубой от предварителната фаза на международния боксов турнир „Странджа“ в столичната зала „София“. Един от българските представители в категория до 52 кг отстъпи по точки с 2:3 съдийски гласа на един от най-прогресиращите бойци на Узбекистан – Худойназар Файзов.

Съперникът му Худойназар Файзов е изгряваща звезда на бокса в Узбекистан, като през 2017-а и 2018-а печели злато в Държавното първенство за юноши, а впоследствие и злато в Държавното за мъже в категория до 49 кг. 19-годишният боксьор спечели и Откритото първенство на Индия по бокс, като след това взе участие в престижните полупрофесионални серии на АИБА World Series of Boxing (две загуби).

В първия рунд и двамата пласираха тежки попадения с десните си ръце, като малко по-активен по отношение на броя попадения бе Банабаков. Във втората част българинът не искаше да се излага на излишна опасност и контролираше битката с водене на дистанция и разчитане основно на точния си водещ ляв прав. Пласираните такива удари не бяха с голяма сила, но бяха достатъчно точни, за да му осигуряват предимство. В третия рунд явно съдиите отчетоха повече активността на узбекистанеца, докато Тинко поне видимо не му отстъпваше с левия прав, но явно не бе направил достатъчно, за да заслужи успеха.

Загуба записа и Петър Драганов. Той отстъпи драматично в оспорван сблъсък с 2:3 съдийски гласа (29-28, 29-28, 28-29, 28-29, 28-29) на коравия поляк Филип Вахала в категория до 69 кг. Той бе единственият ни представител в дивизията, като още не е част от националния отбор.

В първия рунд за недостатък на Драганов може да се отчете фактът, че често биваше изтласкан назад към въжетата от съперника си и треньорският щаб постоянно му подвикваше да стъпва напред. Във втория рунд той повече вкарваше в употреба дясната си ръка, а агресивният му съперник с комбинации успя да го натика в ъгъла. Драганов с недоволство трябваше да изтърпи отброяване от рефера на ринга в края на втората част, но преди да свърши рунда успя да пласира добър десен прав и дясно кроше в целта. В последните три минути Драганов започна агресивно с чудесно ляво кроше и десен прав, което зарадва подкрепящата го агитка на трибуните. Последваха още две добри десни крошета, но явно това не се оказа достатъчно за съдиите, които отсъдиха победа с 3-2 гласа за поляка.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.