Начало Бокс Тито Ортис: Ще си отрежа крака, за да мина кантара
0

Тито Ортис: Ще си отрежа крака, за да мина кантара

Тито Ортис: Ще си отрежа крака, за да мина кантара
0

Бившият световен шампион на UFC в лека тежка категория и член на Залата на славата – Тито Ортис обяви, че е готов да си отреже крака, само и само да мине кантара за боксовия мач с Андерсон Силва. Двамата трябва да се изправят един срещу друг на 11 септември на галавечерта, която първоначално бе предвидена за Лос Анджелис, но бе изместена за Флорида.

Битката е нагласена за полутежка категория, а в последните седмици усилено се говори, че Ортис няма да може да свали нужните килограмите. Той самият е категоричен, че „Паяка” се страхува от силата му и затова е поискал мачът да е в това ограничение.

Ще си отрежа крака ако трябва, но ще премина кантара. Фактът, че той иска да се бием в тази категория означава, че е респектиран от мощта ми”, сподели Ортис.

Той допълни, че вече не уважава Силва като мъж. Вълнувам се, защото уважавам Андерсон като боец. Но загубих уважение към него като човек, заради натиска да проведем мача в полутежка категория. Никога не съм бил толкова ниски килограми през цялата си 24-годишна кариера, но ще се справя”.

Ортис заяви още, че много иска да се изправи срещу бразилеца и не става въпрос за пари. „Не ме разбирайте погрешно, парите са страхотни. Но вляза ли на ринга, всичко вече опира до мъжество и много други качества. Парите отиват на последно място”.