Начало Бокс Тони Белю: Уайлдър е най-слабият шампион в историята

Тони Белю: Уайлдър е най-слабият шампион в историята

Тони Белю: Уайлдър е най-слабият шампион в историята
0

Бившият шампион на WBC в полутежка категория – Тони Белю (30-3-1), отправи сериозни критки към Дионтей Уайлдър (40-0-1). Бившият боксьор от Ливърпул също така не забрави да изчетка сънародника си и добър приятел Антъни Джошуа (22-0-0), който на 1-ви юни ще направи дебюта си на американска земя.

Тежката дивизия не е никак непозната за Белю, който през 2017-та и 2018-та победи на два пъти един от най-добрите английски боксьори – Дейвид Хей.

„Джошуа е най-добрият в тежката категория. И физически, и атлетически. Бърз и експлозивен е. Перфектен модел за подражание. Вижте пътя, който трябваше да извърви, за да стигне до тук.

За мен Уайлдър е най-слабият шампион в историята на тежките. От техническа гледна точка не мисля, че някога е съществувал по-слаб от него. Той не може да пусне адекватна кобинация.

Когато атакува с дясната ръка, сваля звездите от небето. Има само един номер е торбата си. Да, не е лошо да имаш толкова сила, но нищо повече. В последните си две срещи бе тотално разкрит“, сподели „Бомбардировачът“ от Англия, визирайки двубойте на 33-годишния аериканец с Луис Ортис и Тайсън Фюри.