Начало Бокс Top Rank отложи две събития в Ню Йорк

Top Rank отложи две събития в Ню Йорк

Top Rank отложи две събития в Ню Йорк
0

Американската промоутърска компания „Top Rank“ обяви, че отменя следващите две насрочени галавечери в Ню Йорк, САЩ.

Организаторите са взели това решение с цел превантивни мерки срещу разпространението на вируса COVID-19. Двете събития бяха планирани за събота и вторник вечер (американско време).

През уикенда шампионът в категория „перо“ Шакур Стивънсън трябваше да направи първа защита на колана си срещу Мигел Мариага в главното събитие за вечерта.

Три дни по-късно боксовите фенове в Ню Йорк трябваше да се насладят на специална галавечер по случай деня на Свети Патрик. Ирландецът Майкъл Конлан имаше насрочен мач срещу Белмар Пресиадо, но и това шоу ще трябва да отпадне.

Преди няколко дни от промоутърската компания заявиха, че и двете галавечери ще се проведат без публика, но организаторите явно са сметнали, че тази мярка е безсмислена.

Снимка: БТА

Ето какво сподели президентът на „Top Rank“ – Боб Аръм:

„Най-много ме е яд за боксьорите“, заяви той.

„Те работиха много здраво през последните месеци, а сега се оказва, че всичко е било напразно. Обвинявам президента на САЩ и неговата администрация за липсата на адекватна реакция за предотвратяване на тази епидемия.

„Те не ни подготвиха за това, което се случва, а разполагаха с всичката информация, когато вирусът започна да се разпространява из света“, изненадващо каза 88-годишният Аръм.