Начало Бокс Хелениус шокира Адам Ковнацки в Ню Йорк (ВИДЕО)

Хелениус шокира Адам Ковнацки в Ню Йорк (ВИДЕО)

Хелениус шокира Адам Ковнацки в Ню Йорк (ВИДЕО)
0

Робърт Хелениус (30-3) пусна бомбата в тежката дивизия през изминалата нощ, побеждавайки полякa Адам Ковнацки (20-1) в Бруклин, Ню Йорк.

Финландецът, който бе спряган за аутсайдер, стигна до победата в 4-ия рунд, когато реферът на двубоя Дейвид Фийлдс прекрати срещата.

Мачът между двамата бе елиминационен за световната титла в тежката дивизия на WBA. Срещата в Ню Йорк бе едва втората за Хелениус на американска земя и 21-ва за Кованцки, който в последните 5 години се бие предимно в „Barclays Center“.

Въпреки че продължи по-малко то 12 минути, срещата предложи емоции. И двамата боксьори не се свеняха да влизат на размени. По-ниският поляк търсеше скъсяването на дистанция и добре си подсигуряваше десният прав.

„Скандинавският кошмар“ също раздаваше тежки удари, като най-добре му служеха късите крошета, който често пъти спираха в главата на Кованцки.

Фаталният за Ковнацки четвърти рунд започна добре за него. 30-годишният боксьор, който бе подкрепян бурно от феновете в залата, тръгна напред и нанесе силни удари в тялото и главата, но при поредната размяна бе намерен с късо дясно кроше.

Това го изпрати в нокдаун, но отброяване не последва, защото реферът на мача прецени, че полякът се е подхлъзнал. Малко след това двуметровият Хелениус се впусна в атака и тотално размаза наранения Кованцки, който едвам се държеше на краката си.

След поредните тежки леви и десни в лицето реферът се намеси и с леко закъснение прекрати двубоя.