Начало Бокс Треньорът на Борислав Иванов: Не очаквахме толкова голяма галавечер

Треньорът на Борислав Иванов: Не очаквахме толкова голяма галавечер

Треньорът на Борислав Иванов: Не очаквахме толкова голяма галавечер
0

Борислав Иванов и неговият треньор Захари Мутафчиев са намерили слабости в играта на непобедения Фарад Саад. Българинът излиза утре вечер, 5-ти март, на ринга за 8-рундова битка от средна категория на галавечер в Нант Франция. Двубоят ще подгрее основното зрелище с участието на олимпийския шампион от Рио де Жанейро в супер-тежка категория Тони Йока от Франция, който е без поражение при професионалистите.

Иванов и Мутафчиев отпътуваха тази сутрин за Франция и имат план за срещата. Двубоят ще бъде излъчен пряко по Ринг.

„Стискайте палци, дано да покажем, че можем да играем бокс. Останалото е каквото покажат съдиите. Комбинирахме няколко неща. Гледахме къде са слабостите на французина, надяваме се да го изненадаме“, коментира Захари Мутафчиев.

Това ще е втората среща на Иванов извън границите на България. 30-годишният българин с прякор  „Яйцето“ има в актива си 9 победи (5 с нокаут) и само една загуба. Неговият предстоящ съперник не познавата поражението на профи ринга, като има 7 успеха и 1 равен.

„Всичко това е леко геройство, защото Боби никога не е играл аматьорски бокс. Започна от нулата преди 2-3 години. Надграждаме хубави неща за кратко време. Опитваме се да ги правим професионално, като гледаме как го правим големите – добави Мутафчиев. – Нямахме представа, че ще бъде на толкова голяма галавечер. Съперникът има победи в Световните боксови серии. На добро ниво. Тръгнахме, за да видим на какво ниво сме навън.“

Подготовката на Борислав Иванов протече в Горна Оряховица.

„Има още 1-2 момчета, с които правим спаринг – допълни Мутафчиев. – И аз се включвам. Борислав има семейство и дете. Ходи цял ден на работа, а после идва да тренира. Каквото и да се случи, надявам се да покаже добър бокс. Тогава ще съм доволен, защото в България, благодарение на Васко Алексеев и на федерацията, тепърва започва да се развива професионален бокс. Момчета като Йосиф Панов и Здравко Попов вървят нагоре.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.