Начало Бокс Треньорът на Джошуа: Имахме нужда някой да го мотивира

Треньорът на Джошуа: Имахме нужда някой да го мотивира

Треньорът на Джошуа: Имахме нужда някой да го мотивира
0

Анди Руис-младши е най-добрият актуален вариант за съперник на Антъни Джошуа. В това е уверен треньорът на британския боксьор Роб Маккракън. На официалната пресконференция преди сблъсъка, който ще се проведе на 1-ви юни в Ню Йорк, специалистът се изказа доста ласкаво за мексиканеца.

„Технически той е много здрав. Има добър треньор. Беше много близо до успех в мача срещу Паркър. Той е боксьор на световно ниво и сериозен претендент. Точно затова става за Антъни Джошуа. Той иска да се бие срещу най-добрите. В момента Анди Руис е най-добрият за тази дата“, категоричен е Маккракън.

Заключителният етап от подготовката на Антъни Джошуа премина на американска земя, където той официално ще дебютира в среща при професионалистите. Ей Джей досега не се е боксирал в САЩ. Лагерът му бе в Маями, като той остана с щаба си там в продължение на четири седмици. Според Роб Маккракън световният шампион е напълно готов, а подготовката е преминала фантастично. Наставникът призна, че е имало и специална мотивация за Джошуа преди тази среща.

„Руис младши беше най-добрият съперник, след като Джарел Милър се провали на допинг теста. Руис за мен беше най-трудното предизвикателство на този етап. Имахме нужда някой да мотирива Антъни. Споменаваха се няколко имена, които според мен не биха могли да го мотивират и подготовката щеше да е много сложна. Ей Джей вижда в Руис качествен боец“, добави още  Маккракън.

Джошуа, който е носител на четирите пояса – WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория, няма загуба до този момент на професионалния ринг.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.