Начало Бокс Треньорът на Уайлдър даде странен аргумент, защо той трябва да е на върха в дивизията

Треньорът на Уайлдър даде странен аргумент, защо той трябва да е на върха в дивизията

Треньорът на Уайлдър даде странен аргумент, защо той трябва да е на върха в дивизията
0

Дионтей Уайлдър изгуби шампионския си статут в трилогията с Тайсън Фюри и дори имаше риск да прекрати боксовата си кариера след това. Треньорът му – Малик Скот, обаче даде странен аргумент, защо именно американецът трябва да е на върха в тежката дивизия.

Абсолютно! Дивизията ще бъде много по-вълнуваща и интересна. Когато той се бие, хората седят на ръба на седалките си. Никога не е имало боксьор в тежка категория с подобна сила. Той е динамичен, бърз и притежава нужния характер“, каза Скот пред Boxing Scene в отговор на въпроса, дали „Бронзовия бомбардировач“ би направил дивизията по-интересна, ако стъпи отново на върха.

Фактите обаче сочат, че Уайлдър прекара няколко години в защита на пояса си от WBC срещу хора извън топ 10, откъдето се натрупа и солидният му актив от нокаути в рамките на първите няколко рунда. Преди първата среща с Фюри през 2018 г. той триумфира над Луис Ортиз в 10 рунд, Берман Стивърн в 1 рунд, Джералд Уошингтън в 5 рунд, Крис Ареола в 8 рунд, Артур Шпилка в 9 рунд и така нататък, и така нататък. Самият Малик скот дори бе нокаутиран от „Бомбардировача“ през 2014 г. след само 96 секунди на ринга с него.

Всичко това все пак не означава, че при най-тежките се наслаждаваме на страхотен екшън. За кратко имаш раздвижване, когато „Циганския крал“ отне коланите на Владимир Кличко през 2015 г. Именно тогава изгряха звездите на Антъни Джошуа, Дилиан Уайт, Дерек Чисора и Джарел Милър.