Начало Борба Два клуба по борба приключват проектите си по програма на ММС

Два клуба по борба приключват проектите си по програма на ММС

Два клуба по борба приключват проектите си по програма на ММС
0

Два клуба по борба в Разградско приключват проектите си по програма на Министерството на младежта и спорта (ММС). Едно от последните събития по проектите на спортните клубове „Зекерие Гючлю“ в Самуил и „Лютви Ахмедов“ в Разград бе съвместна тренировка на възпитаниците на двете школи, съобщиха от разградския клуб.

По време на тренировката бяха демонстрирани различни техники, хватки и тактически умения, придобити и усвоени по време на проекта, а най-атрактивни бяха двустранните срещи на малчуганите между двата клуба, като крайният резултат беше равен, посочи директорът на Спортното училище в Разград и треньор по борба Дениз Мустан. Той добави, че и в двата клуба участват по над 20 деца, които вече са записани в редовни занимания по борба и чакат с нетърпение своите първи официални състезания.

На съвместната тренировката присъстваха и част от най-добрите борци от клуба по борба „Лютфи Ахмедов“, за да покажат допълнителни тънкости от спорта борба. Сред тях беше и състезателката, а вече и треньорка, Фатме Шабан, която е направила първите си стъпки в школата по борба на Самуил, чрез програмата на ММС „Спорт за деца в свободното време“. Гости на събитието бяха треньорът на Спортния клуб по борба „Зекерие Гючлю“ Ерол Сали и десет кратния световен шампион за ветерани и изпълнителен директор на Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ Ремзи Осман. Те видяха развитието на малките борчета и оцениха с плюс програмата на министерството за тяхното развитие и подпомагане на спортните клубове, посочиха от разградския клуб.

Клубовете по борба в Разград и Самуил с одобрените средства по проектите, които стартираха в началото на март успяха да закупят важни и нужни уреди и пособия за доброто протичане на тренировъчните процеси. В края на проектите всички деца ще получат и тениски с лого на Министерството на младежта и спорта, както и грамоти за успешно завършили програмата „Спорт за деца в свободното време“, допълват от клуба по борба „Лютфи Ахмедов“.

тагове: