Начало Борба Бен Аскрен обясни защо в Дагестан има толкова добри борци (ВИДЕО)

Бен Аскрен обясни защо в Дагестан има толкова добри борци (ВИДЕО)

Бен Аскрен обясни защо в Дагестан има толкова добри борци (ВИДЕО)
0

Руската република на Дагестан е прочута със своите невероятни бойци в различни стилове. Тази планинска местност е родила много шампиони, сред които и най-доминантният шампион на UFC в „лека“ категотрия някога Хабиб Нурмагомедов. Освен непобеденият ММА боец и неговите съотборници, в свободния стил борба дагестанците могат да се гордеят със състезатели като Абдулрашид Садулаев, Абдусалавам Гадисов, Бувайсар Сайтиев, Адам Сайтиев и други.

Дългогодишният борец и ММА състезател Бен Аскрен даде своето мнение по темата „Защо Дагестан ражда толкова много добри борци?“. Ето какво сподели американецът в подкаста на Лекс Фридман:

Очевидно всички там обичат борбата. Много деца я практикуват. Имат много тежък живот и си мисля, че за тях да станат добри в спорта е начин да намерят бягство от този живот. Спортистите на елитно ниво в този край на света са доста добре компенсирани финансово в сравнение с обикновените хора. В Америка това също се подобрява, но през 2008 избрах да премина към ММА, защото не исках да съм беден през целия ми живот. В момента в Дагестан има много добри треньори и състезатели, което поддържа прогесът им жив“

Бен Аскрен е щатски шампион в колежанската борба, пан-американски шампион от 2005 г. и световен шампион от 2009 г. В ММА той записва 19 победи в 22 двубоя и завоюва титлите на „Белатор“ и „One Championship“

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".