Начало Борба Треньорът на свободняците Валентин Ангелов: Положението не е цветущо (ВИДЕО)

Треньорът на свободняците Валентин Ангелов: Положението не е цветущо (ВИДЕО)

Треньорът на свободняците Валентин Ангелов: Положението не е цветущо (ВИДЕО)
0

Старши треньорът на националния отбор по борба в свободния стил Валентин Ангелов изказа своето притеснение за предстоящите олимпийски квалификации. За Boec.BG наставникът направи равносметка след завършилото Държавно първенство за мъже и жени, което се проведе в столичната зала „Христо Ботев“.

„Харесаха ми няколко от младите момчета, но положението като цяло не е много цветущо. Те са още много малки, просто са юноши. Нямат навършени дори 18 години и това за нас е затруднение. Искаме да ги привлечен и да започнат да се готвят с мъжкия отбор, защото нямаме голям избор там“, посочи Ангелов. Той призна, че впечатление са му направили Рохан Расим и Стоян Илиев.

Националният отбор ще бъде разделен на две и ще направи отделна подготовка. Основната час от мъжете ще замине на лагер в Полша. Тимът, който ще включва 7 борци, ще бъде воден от Ангелов и неговият помощник Йордан Денев. Останалите ще се подготвят в България.

От тима ни очакват скоро да стане готов и българският паспорт на Ахмед Батаев. Дагестанецът триумфира с титлата при 97-килограмовите на републиканското първенство в неделя, а в лагера ни се надяват той да участва в европейската олимпийска квалификация и да вземе квота.

Валентин Ангелов призна, че за някои от борците може да има и смяна на категориите. „Да, ще има промени, но е твърде рано да съобщим преди подготовката“, посочи наставникът.

„Сега ще ни бъде много трудно. Много борци от Европа не взеха квоти и конкуренцията ще бъде убийствена. А световната квалификация в София ще бъде много трудна за нас“, коментира Ангелов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.