Начало ММА Транссексуален боец отново разбуни духовете в ММА
0

Транссексуален боец отново разбуни духовете в ММА

Транссексуален боец отново разбуни духовете в ММА
0

Женски ММА двубои с участието на роден като мъж състезател отпреди 8 години отново разбуниха духовете в света на смесените бойни изкуства.

Причина за това стана допълнителното включване на Фалън Фокс в класация за най-добрите спортисти, представители на LGBTQ след нейното публикуване. В началото на 2020 г. сайтът outsports.com публикува списък от 20 имена, които прославят хората с нетрадиционна сексуална ориентация в различни спортове през последните 10 години. Авторите на класацията обаче се „самосезираха“, че са пропуснали да включат родената като мъж Фокс, която има на сметката си 5 победи и 1 загуба в двубои с жени по правилата на смесените бойни изкуства.

По-късно 44-годишната транссексуална американка, която не се състезава от 2014 г., беше добавена и беше обявена за „най-смелия атлет в историята“. От outsports.com потърсиха Фалън Фокс и се оказа, че тя се готви за завръщане в ринга, след като се е възстановила от контузии.

View this post on Instagram

Weigh in photo from #XFO50

A post shared by Fallon Fox (@fallon_fox) on

Квалификацията „най-смел атлет в историята“ обаче никак не се хареса на голяма част от феновете и специалистите. Те не пропуснаха да отбележат, че Фокс е нанесла жестоки контузии по лицата на съперничките си, благодарение на мъжките си гени и по-голямата си сила. Те повдигнаха и въпроса доколко е морално жени да се бият професионално срещу транссексуални съпернички, родени като мъже и имащи изявено физическо преимущество.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.