Начало ММА Георги Валентинов: Няма да приема подхвърляния и недоказани твърдения

Георги Валентинов: Няма да приема подхвърляния и недоказани твърдения

Георги Валентинов: Няма да приема подхвърляния и недоказани твърдения
0

Един от най-актуалните и перспективни ММА бойци в България – Георги Валентинов, даде първото си интервю за скандала с отстраняването от „Белатор“ (Bellator MMA). Втората най-престижна организация за смесени бойни изкуства в света едностранно прекъсна договора си с 26-годишния българин, след подаден сигнал от египетски журналист.

Според статията на журналиста Карим Зидан от Bloodyelbow.com, Валентинов е част от нео-нацистка групировка, визирайки „София Запад“.  В материала се посочва, че българският ММА боец е замесен и в расисткия скандал по време на мача България – Англия на 14-ти октомври на Националния стадион „Васил Левски“. Boec.BG потърси Валентинов за коментар по случай.

Георги, излезе една много неприятна новина свързана с теб и „Белатор“. Може ли да я потвърдиш и как научи?

Изключително неприятна новина… Мениджърът (б.р. – Никола Атанасов) ми се обади и ми съобщи.

Как приемаш обвинението, че си част от нео-нацистка група?

Никога не съм бил част от подобни групи и организации. Членувам единствено в SBG (б.р. – школата на Джон Кавана). Твърдо се обявявам срещу расистки и нацистки прояви! Аз съм спортист и философията на моя спорт ме е научила да уважавам другите спортисти, без значение от тяхната националност или религиозна принадлежност.

Защо те обвинят в расизъм и свързан ли с някога в миналото си с подобни прояви?

Не съм расист! И го заявявам твърдо. Научен съм да нося отговорност за постъпките си, но няма да приема подхвърляния и недоказани твърдения, относно мое поведение.

Предполагам, че трудно се говори в такива моменти, но как се чувстваш?

Ситуацията, в която попаднах, е изключително нелепа. Шокиран съм! Но вярвам, чe от „Белатор“ ще преразгледат решението си и договорните ни отношения ще бъдат възстановени.

Какво следва оттук нататък?

Участието ми във верига от ранга на „Белатор“ е моя мечта и цел, за постигането на които вложих много упорит труд. Вярвам, че подобна нелепа ситуация няма да ме отклони от пътя, по който съм тръгнал. Щом личност като Джон Кавана видя моя потенциал като човек и спортист, значи има причина за това.

Във връзка с появилите се спекулации, че имам нещо общо с расистките скандирания на стадион “Васил Левски” заявявам…

Публикувахте от Георги Валентинов в Сряда, 16 октомври 2019 г.

Георги Валентинов е родом от Стара Загора. На 26 години. Той се състезава в полусредна категория (77.1 кг). Българинът натрупа сериозен опит, въпрки младостта си, като зад гърба си има вече 26 мача при професионалистите – 21 победи и 5 загуби. В момента е в серия от три поредни успеха. От тази година той се присъдени към една от най-добрите школи в света – ирландската „SBG(б.р. – Straight Blast Gym Ireland), където тренира под ръководството на именития специалист Джон Кавана. Валентинов дори изкара на два пъти двуседмичен лагер при Кавана, който е треньор на двукратния световен шампион на UFC Конър Макгрегър.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.