Начало Граплинг Български успехи в края на европейското по бразилско джу джицу

Български успехи в края на европейското по бразилско джу джицу

Български успехи в края на европейското по бразилско джу джицу
0

В последните два дни от Отвореното европейско първенство по бразилско джу джицу българските спортисти завоюваха още три медала. В дивизиите за юноши на най-престижния турнир в Европа трима представители на „Зенит България“ се окичиха с медали.

При 64-килограмовите Искрен Цветков успя да достигне до златото, а в същата категория на трето място се класира и Григорий Станчев. В по-ниската теглова дивизия Димитър Йовков донесе още един бронзов медал за родината ни шампионата на Стария континент.

За съжаление, техният съотборник Ангел Младенов, който премери сили при сините колани, загуби с 2 точки разлика и остана на крачка от това да донесе още един медал за „Зенит“.

Ежегодното отворено европейско първенство в Лисабон и тази година събра над 3000 практикуващи бразилско джу джицу, а освен „Зенит България“ с по три медала у нас се върнаха и „GF Team Bulgaria“ и „Боен Клуб Левски София“.   Столичният клуб „Twisted Jiu Jitsu“ завоюва един медал от състезанието.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".