Начало Видео Историята на слепия боец Клинтън Тери (ВИДЕО)

Историята на слепия боец Клинтън Тери (ВИДЕО)

Историята на слепия боец Клинтън Тери (ВИДЕО)
0

Клинтън Тери е нещо много повече от състезател. Той е вдъхновител и пример за несломим дух.

Клинтън е роден в Нова Зеландия. Започва пътя си в бойните спортове с борба. Той избира спорта, защото в малкия град, в който живее, било изключително скучно. Тери, който страда от заболяване, което го оставя почти напълно сляп, печели десет национални титли в свободния стил и успява да въвлече децата си в този стил на съревнование. Признава, че в началото не е имал големи надежди, че ще стане добър борец, но с труд и постоянство титлите почнали да се трупат. Той се запознава с бразилското джу джицу, тъй като искал да развие уменията си в бойните изкуства, като надгради арсенала си със задушаващи техники и ключове.

Днес той тренира с дъщеря си бразилско джу джицу и двамата участват на състезания рамо до рамо. Новозеландецът е на крачка от заветния черен колан в това бойно изкуство. Той е заслужил своя кафяв пояс след години усилени тренировки и не малко спечелени титли и медали. Този невероятен боец печели сребърен медал от пан-американския отворен шампионат в дивизията за лилави колани.

„Не е вярно, че когато си сляп, другите ти сетива се засилват. Да виждаш е такава огромна сила, че когато не я имаш, ти си принуден да изполваш другите си сетива по най-добър начин“, признава Тери.

Треньорът на Тери, Педро Фернандес, споделя, че се отнася с него, както с всеки един друг ученик в залата.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

I was shocked when my medals were set out like this!

Публикация, споделена от Clinton Terry (@blindgrappler) на

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

I am so blessed to be able to train travel and compete with my sidekick @aurora_bjj . Could you all go follow her she has big plans for 2020 ☺️. #Hyperfly #HyperflyNZ #YCTH #YouCantTeachHeart

Публикация, споделена от Clinton Terry (@blindgrappler) на

В този кратък документален филм от Сам Мартин можете да се запонзаете с историята и тренировъчния режим на Клинтън Тери отблизо. Продукцията е създадена, за да разкаже историята на Тери и така той да намери финансова подкрепа, за да си осигури участие на световното първенство за ветерани тази година. Можете да дарите средства за неговата кауза тук.

STUBBORN – The Blind Grappler from Sam Martin on Vimeo.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".