Начало Граплинг Задължават полицаите в Мичиган да тренират джу джицу

Задължават полицаите в Мичиган да тренират джу джицу

Задължават полицаите в Мичиган да тренират джу джицу
0

Всички полицейски служители в щата Мичиган, САЩ, ще трябва да посещават тренировки по бразилско джу джицу. Това гласи последната предложена реформа, която бе приета през изминалото денонощие.

Главната изтъкната причина за нововъведението е зачестилите инциденти между цивилни и полиция, като някои от тях имаха и летателен край. Според новата наредба всички служители на реда ще трябва да имат минимум син колан.

Наредбата е прокарана от законодателя Райън Бърман, като според него бразилското джу джицу ще даде на полицаите нови умения, които ще им позволят да се справят с проблемен индивид без използване на груба физическа сила или огнестрелни оръдия.

Последната една година в САЩ бе белязана от граждански протести и размирици заради смъртта на Джордж Флойд. Той бе убит по изключително грозен начин от полицейски служител в щата Минесота.

Видеото на убийството обиколи целия свят, показвайки тежката нужда от специални граплинг умения, които липсват не само у органите на реда в САЩ, но и в голяма част от земното кълбо.