Начало Бокс Три победи за българските боксьори във Владикавказ

Три победи за българските боксьори във Владикавказ

Три победи за българските боксьори във Владикавказ
0

Рами Киуан започна с победа участието си на Европейското първенство по бокс до 22 години, което се провежда във Владикавказ (Русия).

Представителят ни в категория до 75 кг ще играе на четврътфинал, след като по-рано днес победи грузинеца Джорджи Карабадзе с 3:1 съдийски гласа. Срещата премина на изключително високо ниво, като и двамата боксьори не пускаха гарда и постоянно дебнеха да накажат противникова грешка.

Българинът показа по-умна игра и повече движение по ринга, като в същото време вкарваше чудесни леви крошета в главата на Карабадзе, който нямаше отговор на бързите ръце на Киуан.

В крайна сметка само английският съдия даде победата на грузинеца (27:29), а съдията от Чехия отсъди равен (28:28). Останалите трима съдий определиха Рами за победител с 30:26. В следващия си мач в сряда Рами ще се изправи срещу Шон Ладзерини от Шотландия.

Носителят на купа „Странджа“ за 2019-та – Даниел Асенов също победи в откриващия си двубой на първенството.

В първия си мач в категория до 52 кг., Даниел победи без особени проблеми представителя на Беларус Емил Алиуе с единодушно съдийско решение (5:0). Беларусецът започна по-активно срещата, заемайки центъра и пласирайки малко повече удари, повечето от които попадаха в ръкавиците на Асенов.

Втората част бе далеч по-добра за българина, чиито леви прави не спираха да тормозят колебливия гард на съперника му. И двамата боксьори на няколко пъти получиха забележки за прекомерно навеждане, но след подновяването на играта Асенов влизаше по-добре в размените, вкарвайки по-чистите и точни попадения.

Доминацията на боксьорът от Кукорево продължи и в последния рунд, когато той започна да „сменя етажите“ и да малтретира и тялото на Емил Алиеу, който бе видимо по-измореният от двамата и рядко успяваше да притисне „Тайсъна“ в неудобна ситуация.

В крайна сметка съдиите отсъдиха категорично 5:0 за Даниел, който в 1/4-финала ще се бие с Мариан Шиопу от Румъния.

Малко по-късно на ринга за своя пръв мач и първа победа излезе и по-малкия брат на Даниел Асенов – Боян.

Той победи с неединодушно съдийско решение (3:2) представителят на Беларус Илия Варебю.

Срещата започна по-добре за българина, който още от първия гонг се впусна в атаки, въпреки осезаемото предимство на Варебю в ръста и разтега. С течение на времето Асенов започна да спазва малко по-сериозна дистанция, но атаките крошетата му продължаваха да представляват проблем за беларусеца, който рядко пласираше нещо друго освен ляв и десен прав.

Вторият и третия рунд бяха белязани от много клинчове и непозволение похвати и от двамата, но реферът на срещата предпочиташе да прави повече забележки на Боян.

Това обаче не повлия на тактиката на по-ниския Асенов, който показа, че контриращите му удари са на ниво и на няколко пъти засече противника си право в брадата.

youtube.com

В крайна сметката решението отиде в позла на българина, който в сряда ще се изправи срещу Жоржик Марутян от Армения.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.